Vetovoimaa rakennus- ja kiinteistöpalvelualalle!

Kohdeohjaaja

Kohdeohjaaja työskentelee esimerkiksi hotellin siivoushenkilökunnan esimiehenä. N-Cleanilla työskentelevä Kohdeohjaaja Hanna Kamila on viihtynyt alalla viisi vuotta. ”Siivousalalla on hyvät etenemismahdollisuudet, mikäli on aidosti kiinnostunut alasta”, sanoo oppisopimuksella siivoustyönohjaajaksi opiskeleva Hanna.

Nimi: Hanna Kamilakohdeohjaajahannakamilapakattu
Tehtävä:
 Kohdeohjaaja

Työnantaja N-Clean Oy. Kohteeni on Sokos Hotelli Tammer.

Mikä on sinun polkusi alalle?
Olin ennen kaupallisella alalla. Kaupan alan määräaikaiset sopimukset saivat minut vaihtamaan alaa, enkä ole alan vaihdosta katunut. Aloitin kerroshoitajana ja siitä vähitellen olen saanut lisää vastuuta. Tällä hetkellä työskentelen kohdeohjaajana.

Miten olet viihtynyt nykyisessä työpaikassasi?
Olen ollut N-Cleanilla reilu 4,5 vuotta ja olen viihtynyt työpaikassani hyvin.Töitä riittää ja opiskeluun kannustetaan. Kehittyminen omassa osaamisessani huomataan ja se on tuntunut mukavalta. Se lisää entistä enemmän työmotivaatiota ja alaa kohtaan.

Millaisille ihmisille tämä ammatti mielestäsi sopii?
Ala sopii ihmisellä, joka pitää siivoamisesta, puhtaudesta ja järjestyksestä. On oltava myös hyvä fyysinen kunto ja paineensieto kykyä. Välillä päivät ovat todella kiireisia, joten on osattava sekä priorisoida asioita että olla organisointikykyinen. Mielestäni siivousala vaatii myös tiettyä silmää. Sillä joskus käy niin, että työntekijä ei ”näe” siisteyttä ja järjestystä toivotulla tavalla. Aito kiinnostus alaa kohtaa ja halu olla vieläkin parempi työssään auttaa pitkälle.

Mitä ovat tämän työn parhaat puolet?
Parhaita puolia ovat työn monipuolisuus, työajat, koulutusmahdollisuudet, etenemismahdollisuudet, laaja tieto-taito.

Miten kehität omaa ammattitaitoasi?
Opiskelen parhaillaan oppisopimuksella siivoustyönohjaajan erikoisammattitutkintoa. Opiskelut kestävät 1,5 vuotta. Meillä on myös yrityksen sisäisiä koulutuksia.

Mistä tämän alan osaaja tietää onnistuneensa työssään?
Siististä jäljestä ja siitä saatavasta hyvästä palautteesta ja kiitoksesta. Kritiikkiä saanut työntekijä tietää onnistuneensa silloin, kun pystyy ottamaan kritiikin vastaan oppimismielessä  ja kehittämään itseään sen kautta paremmaksi työntekijäksi. Myös uudet asiakkaat ja työn lisääntyminen kertovat onnistuneesta työstä.

Miten tämä ala on muuttunut aiemmasta?
Välineet ja aineet paranevat koko ajan ja niitä on mahdollista saada myös Joutsen- merkeillä varustettuina. Asiakas toivoo yhä enemmän Joutsen-merkkiä ja kierrätystä. Johtotasolla tehdään yhä enemmän töitä tietokoneella, kun taas kentällä edelleen ihmiset suorittavat itse työtä tekemällä, vaihtelevasti koneita apuna käyttäen.

Kumoa jokin ennakkoluulo, joka ammattiisi liittyy!
Tätä ammattia ei tarvitse hävetä eikä siivoojan tarvitse näyttää mopilta!

Mitä tapahtuisi jos tätä tehtävää ei hoidettaisi?
Eläisimme likaisuudessa ja sekasotkussa. Siivooja on se, joka pitää paikat puhtaana ja järjestyksessä. Siivousala on vielä turhan näkymätön ja huonosti arvostusta saava ala, mutta sitäkin tärkeämpi.

Valokuva: Teemu Granström

Linkit: N-Clean Oy