Vetovoimaa rakennus- ja kiinteistöpalvelualalle!

Ammatit

Rakentamisessa suunnittelusta toteutukseen sekä rakennusten ylläpidossa tarvitaan monien eri alojen ammattilaisia. Tässä yleisimmät ammattinimikkeet on ryhmitelty sen mukaan suunnittelun, rakentamisen sekä kiinteistöpalvelujen ammatteihin.

Osa rakentamisen ja kiinteistöpalvelujen ammateista on samoja – saman koulutuksen käynyt ammattilainen voi työskennellä sekä uuden rakentamisessa että valmiin kiinteistön ylläpidossa.

Ammattikuvauksissa kerrotaan lyhyesti mitä työhön kuuluu ja minkälaisen koulutuksen se vaatii.

Kuvia alan ammattilaisista ja työmaista

Alla olevasta linkistä pääset TheMesta kuvapankkiin, josta löydät kattavasti rakennus- ja kiinteistöpalvelualaa esittelevää kuvamateriaalia.

www.themesta.kuvat.fi

Talonrakennusala

Tässä videossa kuvataan talonrakentamisen ammattilaisia työssään. Videossa esiintyviä ammatteja ovat:  Maalari, sähköasentaja, mittakirvesmies, muurari, LVI-asentaja, rakennusmestari, rakennesuunnittelija (DI) ja arkkitehti.

 Kiinteistöpalveluala

Tässä videossa esitellään kiinteistöpalvelualan ammatteja. Videolla esiintyy mm. kiinteistönhoitaja, toimitilahuoltaja, palveluohjaaja, palveluesimies, isännöitsijä ja kiinteistötekniikkainsinööri.

 Maarakennusala

Tässä videossa esitellään maarakennus-, eli infra-alaa. Videolla kuvataan seuraavia ammattilaisia: Työnjohtoharjoittelija, maarakentaja, maarakennuskoneen kuljettaja, mittamies, puutarhuri, projekti-insinööri, liikennesuunnittelija ja siltasuunnittelija.

 Rakennustuoteteollisuus

Tässä videossa esitellään rakennustuoteteollisuuden moninaista yritys- ja tehtäväkenttää. Videolla esiintyy seuraavia ammattilaisia: Vuorotyönjohtaja, myymäläpäällikkö, varustelija (betoni), tehdaspäällikkö, laborantti, mylläri ja linjamies (lasivilla).

 

 

Päivitetty 03/2020