Vetovoimaa rakennus- ja kiinteistöpalvelualalle!

Nuoret mukaan torjumaan harmaata taloutta

14.9.2013

Kannattaako tilata remontti pimeänä?

287910harmaatalousbannerboksi300x250px

Käynnissä oleva ”Harmaa talous – musta tulevaisuus” -kampanja kannustaa erityisesti nuoria pohtimaan harmaata taloutta ja sen vaikutuksia omaan elämäänsä. Kampanjan tavoitteena on tehdä selväksi, että jokainen meistä on oikea henkilö torjumaan harmaata taloutta. Kampanjan on käynnistänyt Poliisi ja lisäksi siinä ovat mukana 21 osapuolta etujärjestöistä ministeriöihin.

Kampanjan sivustolle osoitteeseen www.mustatulevaisuus.fi on koottu tietoa harmaasta taloudesta ja talousrikollisuudesta ja siellä voi testata myös omaa tietämystään aiheesta. Erityisesti oppilaitoksia haastetaan mukaan tiedottamaan kampanjan teemoista. Facebookissa on lisäksi peli, jossa liikutaan harmaan talouden valtaamassa kaupungissa. Pelaaja saa pohdittavakseen, kannattaako vaikkapa ostaa neljän euron pizza tai tilata remontti pimeänä.

Kampanjan tarkoituksena on kertoa nuorille harmaan talouden yhteiskunnallisista vaikutuksista ja yksilöille aiheutuvista seurauksista. Arkiset valinnat ovat monin verroin tehokkaampia nakertamaan harmaan talouden toimintamahdollisuuksia kuin jo tapahtuneisiin rikoksiin kohdistuvat toimet.