Vetovoimaa rakennus- ja kiinteistöpalvelualalle!

Työnjohtoharjoittelija (Talonrakennus)

Unelmien kesätyössä

Aalto-yliopiston Insinööritieteiden korkeakoulussa rakennustekniikkaa opiskeleva Matleena Helander, 21, on onnellinen saamastaan kesätyöpaikasta Lemminkäisellä.

unelmakesatyo

-Lemminkäinen tarjosi minulle unelmatyön. Olen oppinut paljon, vaikka olen ollut töissä vasta niin lyhyen aikaa, tuotantoinsinööriharjoittelijana työskentelevä Helander toteaa.

Alunperin Helander halusi arkkitehdiksi, mutta alan taiteellisuus sai vaihtamaan suunnitelmia. Nyt kolmatta vuotta opiskeleva Helander on tyytyväinen valintaansa.

– Olen teoreettinen ihminen, joten rakennusala tuntuu omalta alalta. Olen aina halunnut suunnitella ja olen usein katsonut rakennuksia sillä silmällä, että miten ne rakennuttu kestämään. Nyt pääsen paneutumaan siihen ongelmanratkaisuun.

Lemminkäinen tarjoaa monipuolisia työmahdollisuuksia, mikä saa Helanderilta kiitosta. Myös mukavat työkaverit, jotka ovat ottaneet nuoren opiskelijan hyvin vastaan, saa Helanderin antamaan positiivista palautetta.

– Olen toimistolla ainoa nainen, joten pääsen antamaan hieman naisnäkökulmaa asioihin. Toivoisin myös, että minua haastettaisiin työtehtävillä. Ylipäätään tälle alalle tarvittaisiin enemmän naisia, Helander pohtii.

Matleena Helanderia kiinnostaisi tulevaisuudessa tehdä töitä suunnittelun parissa. Toisaalta myös rakentamistalous vaikuttaa kiinnostavalta. Helanderilla onkin positiivisena ongelmana runsaudenpula kiinnostavista työtehtävistä.

– Olen vielä niin opiskelujen alussa, että en ole ehtinyt miettiä tarkemmin, mikä minusta tulee isona. Tärkeintä on, että pääsen toteuttamaan itseäni ja keksimään mahdollisesti jotain uutta, Helander haaveilee. Yhden asian Helander tietää varmasti. Hän haluaa jäädä Lemminkäisellä mieleen hyvänä työntekijänä.

– Jos pääsisin antamaan kesän aikana fiksuja kehitysideoita, niin se olisi mahtavaa.

Lisätietoja

Rakennusliitto
www.rakennusliitto.fi