Vetovoimaa rakennus- ja kiinteistöpalvelualalle!

Lehto Group:in Kehitä koulua kanssamme -kilpailu

28.4.2017

Kehitä koulua kanssamme -kilpailun voittajat!

Peruskoululaisten toivekoulussa polskittaisiin porealtaassa ja syötäisiin jäätelöä

Lehdon Hyvinvointitilat järjesti alkukeväästä peruskoululaisille ”Kehitä koulua kanssamme” -kilpailun. Kilpailu sai suursuosion ja kilpailutöitä kertyi yli 60 ympäri Suomen. Kilpailun voitti Oulun Kastellin koulun 1-2 B-luokka kilpailutyöllään ”Meidän näköinen koulu”.

”Voittotyössä tuli esille selvästi, millainen olisi lasten toivekoulu. Työssä oli mukavalla tavalla yhdistetty lasten piirroksia videokuvaan. Kokonaisuus oli positiivinen ja lämminhenkinen”, kertoo raatiin kuuluva Lehdon markkinointipäällikkö Miia Kiiskinen.

Kastellin koulun oppilaat olivat miettineet muun muassa minkä värinen koulu olisi, mitä seinille ripustettaisiin ja mitä koulun pihalla olisi. Toivelistalla oli myös pehmeät tuolit ja leikkinurkkaus, jonne pääsisi, kun tekee koulutehtävät reippaasti. Poreallasta ja jäätelökonettakin toivottiin.

”Kun kerroin voitosta luokalle, niin oppilaat riemuitsivat jee -huudoin. Yksi tyttö sanoi, että opettaja, minä kohta pyörryn ilosta. Todella onnellisen näköisiä voittajia! Voittorahat käytämme todennäköisesti keväiseen luokkaretkeen. Jotain kivaa on supermahtava luokkamme ehdottomasti ansainnut”, iloitsee Kastellin koulun opettaja Merja Naumanen.

Käyttäjät parhaita asiantuntijoita

Kehitä koulua kanssamme -aihe koettiin koulujen keskuudessa erittäin tärkeäksi. Niin opettajat kuin oppilaat olivat innostuneita kilpailusta ja arvostivat, että heidän mielipiteitä ja ajatuksia kysytään.

”Arkkitehtimme huomioivat jo koulun suunnitteluvaiheessa tilojen käyttäjien toivomukset ja mielipiteet. Ketkä olisivatkaan parempia asiantuntijoita esimerkiksi luokkatilojen arjen toimivuudessa, kuin oppilaat ja opettajat itse”, toteaa Lehdon koulumyynnistä vastaava Miika Mielityinen.

Kilpailutöiden toteutustapa oli vapaa. Kilpailutöissä näkyi piirroksia, maalauksia, askarteluja, kollaaseja, power point -esityksiä, videoita ja lauluesityksiä.

”Kaikissa kolmessa parhaassa työssä oli hienosti yhdistetty lasten askarteluja, haastatteluja, tekstejä ja lauluja sekä koostettu niistä vielä visuaalinen video”, perustelee Miia Kiiskinen raadin valintoja.

Arvosteluraatiin kuuluivat Lehdon markkinointipäällikkö Miia Kiiskinen, arkkitehti Vesa-Pekka Kiiskinen, suunnitteluassistentti Tiina Myllynen, Lehdon Hyvinvointi-palvelualueen johtaja Tuomo Mertaniemi sekä koulumyynnistä vastaava myyntijohtaja Miika Mielityinen.

Voittajakoulut saavat voitostaan palkintosekin.

Kilpailun kärki:

  1. Oulun Kastellin koulun 1-2 B luokat, opettaja Merja Naumanen 

”Meidän näköinen koulu” >>

Raadin perustelut: 

Videossa tuli esille runsaasti selkeitä toiveita, millainen on lasten toivekoulu. Video oli yhtenäinen, toimiva ja värikäs kokonaisuus, jossa oli mukavalla tavalla yhdistetty lasten piirroksia ja ajatuksia videon muotoon. Kokonaisuus oli positiivinen ja lämminhenkinen!

Luokan fiilikset:

”Kun kerroin voitosta luokalle, niin oppilaat riemuitsivat jee -huudoin. Yksi tyttö sanoi, että opettaja, minä kohta pyörryn ilosta. Todella onnellisen näköisiä voittajia! Voittorahat käytämme todennäköisesti keväiseen luokkaretkeen. Jotain kivaa on supermahtava luokkamme ehdottomasti ansainnut”, iloitsee Kastelli koulun opettaja Merja Naumanen.

  1. Jäälin koulun 1 A ja 1D luokat, opettajat Maiju Poutiainen ja Katja Paananen

”Pikkuarkkitehdit” >> 

Raadin perustelut: 
Video kertoi mukavasti kokonaisen tarinan siitä, miten oppilaat valmistautuivat työhön, sekä kuvasi työvaiheita ja myös oppilaiden mietteitä työn jälkeen: ”Tässä oli myös vähän haasteita, kun piti kuunnella muitakin, eikä vaan omia asioita tehdä..” sekä ”Näitä oli mukava tehdä, kun mää jo suunnittelen, että musta tulisi isona arkkitehti”  lauseet kuvaavat hienosti lasten syvällisiä jälkipohdintoja. Monipuolinen ja hauska video!

Luokan fiilikset:

”Luokat ovat jännityksellä odottaneet, miten ”Pikkuarkkitehtien” kilpailutyö sijoittuu! Myös lasten vanhemmat ovat nähneet videon ja olleet iloisia ja aivan ihastuneita lopputuotokseen! Voittorahoista käytämme osan kevätretkellämme luontokouluun, jossa pääsemme tutkimaan kevättä ja kasvua. Tosin eräs oppilas ehdotti myös Turkin-matkaa”, Maiju Poutiainen nauraa ja kiittelee Lehtoa loistavasta kilpailusta ja tavasta ottaa lapset mukaan koulusuunnitteluun, innovointiin ja ideointiin.

  1. Nivalan Järvikylän koulun 3-6 luokat, opettaja Elina Jussila

”Tiedän paikan mukavan” >>

Raadin perustelut: 

Tuttu sävel oli sanoitettu kouluaiheisesti uuteen muotoon. Sanoituksessa oli selkeästi kuvattu millainen on joka lapsen unelmakoulu. Hieno lauluesitys!

Tiedän paikan mukavan, joka lapsen unelman. Se on koulu toimiva, lapset huomioon ottava…. ”Mutta ennenkaikkea: siel ei ketään kiusata. Siellä paljon nauretaan, yhdessä myös lauletaan.”

Luokan fiilikset:

”Osallistuimme kilpailuun monelta eri luokka-asteelta, sillä innostuimme kilpailusta kovin! Osa oppilaista halusi kirjoittaa, osa piirtää ja maalata, ja osa toteuttaa videon.

Laulujen tuoreuttaminen eli uudelleen sanoittaminen on mielenkiintoista ja aivan parasta, kuten oppilaat itse kommentoivat. Oppilaiden mielestä hauskaa oli myös se, että lauluesityksessä sai seisoa pulpetilla! Palkintorahat käytämme oppilaiden retkirahaston kartuttamiseen”, Elina Jussila kertoo.

 

Lehto onnittelee voittajia ja kiittää lämpimästi kaikkia kilpailuun osallistuneita!

Lisätietoa:

Lehto Group Oyj
markkinointipäällikkö
miia.kiiskinen@lehto.fi
0500 589 234

Kastellin koulu,

opettaja Merja Neumanen

merja.naumanen@eduouka.fi

040 769 6945